Tilbage til mine øl

Ottende bryg: En American Pale Ale

Brydag (19. november)

Øl nummer 8 var second runnings på en parti gyle, hvor first runnings var øl 9 (Barley Wine), så vil du kunne læse mest på den side om selve brygdagen. Tryk her.

Noget gik galt, så styrken af urten var for høj for denne second runnings:

Derfor fortyndede jeg de indkogte 15 timer med 5 liter vand, så jeg endte på en OG på 1060. Derfor nåede bryggen lige præcis at komme ned på OG for en American Pale Ale, som var det jeg havde planlagt.

Omstilkning (25. november)

Øllen blev omstukket til to sekundære gæringstanke. FG var nede på 1019, hvilket jo var lidt for højt. Alkoholprocenten er altså på 5,4%. Lad os håbe den når lidt længere ned, så alkoholprocenten bliver en anelse højere og den bliver en anelse mindre sød. Den ene halvdel af brygget fik Nugget som tørhumle, mens den anden fik Cascade som tørhumle. Det bliver spændende at sammenligne de to!

Flaskning (3. december)

Så blev øllen i de to gæringstanke flasket og de fik hver deres farve kapsel. Duften var godt humlet og smagte ok. Den skal naturligvis have noget kulsyre og noget tid på flasken... FG endte på 1017, som forventet af BeerSmith, og alkoholprocenten endte derfor på 5,6%. Det er jo meget fint til en APA.

Smagning (8. december)

Så skulle der sættes etiketter på:

Jeg synes det er blevet en meget fin etikette. Derefter skulle der smages. Øllen har et fint højt hvidt skum, der holder ok, men ikke meget lang tid. Duften adskiller sig meget mellem de to øl, så de forskellige tørhumlinger har virkelig betydet noget. Cascaden er nok mest klassisk med citrus og græs, mens nugget er mere bitter og hård i duften. Det er meget spændende. Farven er mærkere end en klassisk APA nærmest over i det mørkebrune. Smagen er lidt sødlig og temmelig bitter (IBU 38). Jeg kan meget godt lide balancen. Det synes jeg er blevet en ok omgang tynd øl :-)

DM-håndbryg

Jeg tilmeldte Nugget udgaven til DM i håndbryg, som jeg desværre ikke fik andet end et vurderingsskema ud af (dvs. jeg vandt ikke noget). Du kan se vurderingen her.

Opdateret den 3. juni 2011

Tilbage til mine øl