Tilbage til mine øl

Syvende bryg: En India Dark Ale

Brydag (27. august)

Syvende øl skulle laves sammen med Simon. Vi lavede en Cascadian IPA: Øl 7

Starten på brygaftenen var overværet af de dejlige børn - her er tre af dem:

Simon der står med vores mørke mørke øl (eller er det modlyset):

Spargningen er ved at være afsluttet og så skal der koges:

Opskriften og en af de mange potioner humle der skulle i:

Herefter lidt oprydning og nu bliver der gæret:

Omstilkning (2. september)

Efter 6 dage på gærtank 1 blev øllen omstukket. Den lugtede kraftigt af ristet malt og var næsten kulsort. Herligt (tror jeg nok). Smagen var bitter og skal nok blive mere tydelig som tiden går.

Jeg målte FG til 1023 (alkoholprocent 7,2), hvilket nok var lidt skuffende, men hvad Beersmidt forventede at vi ville ende på. Men lad os se igen om to uger. I gærtank 2 blev puttet 41 gram Cascade og 38 gram Tomahawk humle, hvilket jo ikke er så lidt! Det skal nok blive en rigtig spændende øl.

Flaskning (15. september)

Efter 13 dage på anden gærtank kom øllen på flasker. FG endte på 1021, hvilket giver en alkoholprocent på 7,5%. Meget fint. Nu skal den så bare stå og få noget CO2 og derefter lidt lagertid og så er det nok en god øl :-)

Den endelige opskrift kan du se her: Øl 7

Smagning (15. oktober)

Så skulle der smages. Første øl blev åbnet med den rigtige øllyd, hældt op med masser af skum (hvedemalt holder åbenbart 100%). Duften var tydelig med masser af humle (Tomahawken var meget tydelig). God ristet maltsmag og en behagelig bitterhed. Det synes jeg faktisk er en helt god øl, der virkelig smager af noget. Jeg ender med en karakter over gennemsnittet!

Den er da også flot!

Opdateret den 20. oktober 2010

Tilbage til mine øl